Girls - Album

Jag har länge undvikit hypen kring San Francisco-bandet Girls. Men när jag nu tagit mig tid att lyssna så ångrar jag att jag inte gjorde det tidigare. Albumet Album är riktigt bra och väll värt att lyssna på.



Nytt album från Shout Out Louds 2010

Spelliste-favoriterna i Shout Out Louds är på gång med ett nytt album! Oj, vad det är efterlängtat!

SOL är bildat i Stockholm 2001 och har 2 plattor hittils, debuten Howl Howl Gaff Gaff som släpptes 2003 och Our Ill Wills som kom 2007.  Nu är det då dags för den 3e skivan Work som är planerad till någon gång i början av 2010.

Skivan är inspelad i Seattle av producenten Phil Ek som bland annat har Fleet Foxes och Band of Horses på sin lista. Vill du veta mer om skivan är det bara att läsa PSL intervjun med SOL sångaren Adam Olenius här.

Tills dess är det bara att lyssna in sig på dom gamla skivorna eller varför inte Adams sidoprojekt, supergruppen, Tutankamon.


                    (Shout Out Louds på Popaganda 2006)

Universal Zoo

Kristian Anttila har gett sig in i kampen att rädda pandorna. Ja, ni läste rätt, tillsammans med sin flickvänn Amanda Eriksson har han startat orkestern Universal Zoo som är en del utav the Panda Projekt. Läs mer om detta fantastiska projekt som försöker rädda den utrotningshotade Pandan här.

Universal Zoo, som förutom Kristian och Amanda består utav ca 50 personer till släpper nu en singel som heter the Panda Song, som ni kan lyssna på här. Det planeras även en fullängdare som förväntas komma om ca: ett år.

Alla intäkter ifrån singeln går till att rädda Pandorna!



Taxi, Taxi!

Tvillingparet Johanna och Miriam Ericsson Berhan la 2005 upp två låtar på Myspace för att kunna visa sina vänner, men det var betydligt fler som lysnade på dom då 15-åriga tjejerna. Där och då startade hypen Taxi, Taxi! Efter det har dom släppt en ep, men i övrigt har det varit ganska tyst. Tills nu, när dom efter 4 års väntan släpper sitt debutalbum Still Standing At Your Backdoor. När man hör skivan känns väntan värd, Taxi, Taxi! har vuxit och låter ännu bättre än dom gjorde när jag såg dom på Pop Dakar 2006.



Ny singel från Vampire Weekend

Vampire Weekend slog igenom stort med sitt självbetitlade debutalbum 2008 och startade den hype som råder över Brooklyns musikscen. VW är nu på gång med uppföljaren Contra som släpps i Januari, och redan nu finns första smakprovet Horchata ute. Det låter väldigt mycket VW och det låter väldigt bra. Ladda ner singeln gratis här.


Skriet

Skriet har varit på mångas läppar under sommarn/hösten. Och med all rätt, deras singel Fåglarna är underbar och duon bestående av Isak Sundström (från Pascal) och Jacob Frössén (käns för sin film om Olle Ljungström)har bland annat spelat på Way Out West innan deras debut kommit ut. Nu finns då debuten Skriet ute och den är väll värd att lyssna på. Ett magnifikt debutalbum.




Nytt från Asha Ali & Melissa Horn


2006 släppte Asha Ali sitt debutalbum Asha Ali som uppmärksammades med bland annat nomeneringar till P3 Guld och grammis.

Året efter uppmärksammades Melissa Horn när hon var förband till Peter LeMarc på hans välbesökta turné. Debutalbumet Långa Nätter släpptes 2008 och innehöll bland annat en duett med Melissas stora idol Lars Winnerbäck.

Nu är de båda tillbaka med uppföljare till sina succeér. Asha med Hurricane, som även är namnet på hennes singel som spelats under sommaren, och Mellissa med Säg ingenting till mig. Nu väntar turné för tjejerna och den 9e December spelar dom båda i Stockholm, Asha på Strand och Melissa på Göta Lejon. För er som vill se båda så spelar Melissa även dagen efter på samma scen.

   


Monsters of Folk

2004 turnerade Conor Obert och Mike Mogis från Bright Eyes, Jim James från My Morning Jacket och M.Ward tillsammans, där och då startades Monsters of Folk men först nu kommer debuten.



Den 12 november spelar Monsters of Folk i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Tutankamon - Tutankamon

Spelistan har tidigare berättat om Tutankamon och hemlighetsmakeriet bakom gruppen och deras debutalbum. Nu finns den självbetitlade skivan ute. Och den är lika bra som singeln Have You Ever Been In Love lovade. Ett av årets absolut bästa popalbum. 
Det är nu även officiellt vilka det är som ligger bakom denna konstelation, nämligen, Adam Olénius från Shout Out Louds, Peter Morén från Peter Björn and John, Daniel Värjö från the Concretes och sist den lite okändare Niklas Korssell från New Rose.



Den 23 oktober spelar Tutankamon på Debaser Medis i Stockholm.

Nytt från Kent

Idag dök nyheten ner att Kents efterlängtade nya album är på väg. Den 6e November släps albumet Röd. Redan nu finns singeln Töntarna ute digitalt och den 12e Oktober finns det ute fysiskt. Bandet kommer även ge sig ut på turné runt om i norden med start i Stockholm den 25e Februari.



  Låtlista:

  1. 18:29-4
  2. Taxmannen
  3. Krossa Allt
  4. Hjärta
  5. Sjukhus
  6. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
  7. Idioter
  8. Svarta linjer
  9. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det Finns inga Ord


Kings of Convenience - Declaration of Dependence

2004 hörde vi det senaste från Kings of Convenience. Efter diverse sidoprojekt är nu Erland Øye och Eirik Glambek Bøe tillbaka med sitt 5e album Declaration of Dependence.


Bye Bye Bicycle - Compass

Spellistan har tidigare uppmärksammat Bye Bye Bicycle med deras singlar som varit aktuella under sommaren. Nu är det då dags för den första fullängdaren ifrån Bovallstrandsbandet. Under sommaren har singeln Navigation varit en stor favorit och förväntningarna på debutalbumet Compass är nu stora.



RSS 2.0