Parker Lewis - Rak som en pil

Parker Lewis har släppt en väldans fin liten EP vid namn Rak som en pil. Den finns att ladda ner gratis här och innehåller bland annat en duett med Love Antell från Florence Valentin.





Nya album från Krunegård

2008 blev året då Markus Krunegård slog igenom på alvar med sin solo-debut Markusevangeliet och toppade dom flesta årslistorna. Sen dess har han turnerat flitigt och spelat in den hyllade epn Lead Singer Syndrome tillsammans med Kleerup. Nu släpper MK uppföljaren till sin hyllade debut, och han nöjer sig inte bara med en skiva utan utan den 14e oktober släpper han två skivor på en och samma dag, nämligen, Prinsen av Peking som besrivs som "en lyxig och skamlöst utåtriktad" skiva samt Lev som en gris, dö som en hund som sägs vara lite svårare, MK beskriver den som "suggestiv, progressiv och mastig".

Låtlistor.

      

  1. Hela livet var ett disco                              1. En hemlig plats
  2. Isande diskant                                          2. Lev som en gris dö som en hund
  3. Hollywood Hillis                                        3. Fel på hjärnan
  4. Lika barn leka bäst                                  4. Ge mig ingen vit skit ge mig afrobeat
  5. Kär i en borderline                                   5. Sörmlandsleden
  6. Dålig på vardag                                        6. Benny
  7. Ingenting är vettigt                                    7. Prinsessan av Peking
  8. New York                                                    8. Bam från Rödastan
  9. Natt efter natt                                             9. Munspelsdåren
10. Trelleborg - Travemünde - Världen     10. Allt gör mindre ont sen
11. Genom tunna tyger                                11. Dystra utsikter
12. Mitt Kvarter                                               12. 5:e försöket
                                                                         13. Livet är människans bästa tid
                                                                         14. Sommaren står o väger



Tomhet, Idel Tomhet


Äntligen har höstens mest efterlängtade album kommit. Det vi har väntat på är [ingenting]s 3e album, Tomhet, Idel Tomhet. [ingenting] har länge varit en personlig favorit men det har varit en bit ifrån att nå ut till den stora musikscenen på allvar. Redan i våras när bandets sångare Christopher Sander kom ut med sitt debut soloalbum Hej Hå! började rykterna gå om att [ingenting] var på väg med ett storslaget 3e album. Och när vi i somras fick höra singeln Halleluja var det inget snack om att det stora genombrottet är på väg. Halleluja blev sommarens stora hit men frågan är om inte Dina händer är fulla av blommor är skivans bästa låt där Sibille Attar gör ett fantastiskt gästframträdande. Skivan är producerad av Jari Haapalainen som även gästade bandet på scen under Popaganda i somras.



Taken By Trees - East of Eden


Victoria Bergsman hoppade av the Concretes, sjöng med på Peter, Björn och Johns monsterhit Young Folks för att sedan starta sitt egna soloprojekt Taken By Trees. Debuten Open Field blev en succé.

Nu kommer uppföljaren East of Eden. Viktoria reste, på UDs avrådan, med gitarristen Andreas Söderström till Lahore i nordöstra delen av Pakistan. Där spelar hon in skivan med ett gäng sufimusikanter som aldrig tidigare vare sig har spelat in sin musik eller för den delen spelat med en kvinna. Resultatet är helt fantastiskt. Med på skivan finns två spår på svenska, Tidens Gång och Bekännelse. Victoria har även gjort en cover på Animal Collectives My Girls och döpt om den till My Boys.







Let's Wrestle, Boris & the Jeltsins och Hockey


Let's Wrestle


Ett brittiskt Indierockband som nu är ute med sitt debutalbum In the Court of the Wrestling Let's. Deras singel We Are the Men You'll Grow To Love Soon spelas för fullt för tillfället.



Boris & the Jeltsins

Med ett bandnamn baserat på den förste demokratiskt valda ryska presidenten kan man nästan förstå att B&tJ har en hel del politik i sina texter. Och med sitt punkiga sound och sång på svenska är det inte svår att dra jämförelser med bl.a. Ebba Grön.  Lyssna på deras debutalbum Låt det Blöda.



Hockey

Från Portland, USA kommer Hockey, dom är nu ute med sitt dubutalbum Mind Chaos.



Fibes, oh Fibes! - 1987


1987 är musikhistorien bästa år, i alla fall om du frågar Fibes, oh Fibes! sångaren Chritian Olsson. Det är ingen slump att bandet nya platta fått just det namnet. Skivan låter inte bara låter 80-tal utan orkestern har även lånat in kända 80-tals giganter som Kim Wilde och Björn Skifs till duetter.

Vi har tidigare i somras spelat oss trötta på singeln "Love Child" men nu äntligen är då fullängdaren ute, och den låter väldigt lovande. Kanske ett sätt att förlänga sommaren ytterliggare nån vecka?


                  (Klicka på bilden för att lyssna på 1987)


RSS 2.0